Новото попълнение на Барселона Клеман Ленгле до този момент има ограничено игрово време от началото на сезона. Той започна като титуляр в мача за Суперкупата на Испания срещу Севиля, а също така се появи в игра в двубоя от Шампионската лига срещу ПСВ Айндховен (4:0).

Червеният картон на Самюел Умтити в мача срещу холандския шампион ще принуди старши треньорът на Барселона Ернесто Валверде да гласува доверие на Ленгле.

Всички очаквания са именно французинът да получи шанс за изява при гостуването на Тотнъм на „Уембли“ в срещата от Шампионската лига.

Барселона има три мача от испанския шампионат в следващите осем дни – срещу Жирона, Леганес и Атлетик Билбао, така че Валверде най-вероятно ще даде възможност на 23-годишния футболист да вземе участие в някои от тях.

През миналия сезон Ленгле бе футболистът с най-много мачове - 54 и най-много игрови минути – 4693 за Севиля. Той взе участие в 9 от 10-те мача на отбора в Шампионска лига и пропусна само три от срещите на тима в Примера дивисион – един заради натрипани жълти картони и два заради треньорско решение.

През миналия сезон Ленгле получи 8 жълти картона през целия сезон в Ла Лига, което е пример за централен защитник.