Футболистът на Атлетико Мадрид Люка Ернандес е провел среща с четиримата капитани на клуба Диего Годин, Коке, Антоан Гризман и Хуанфран преди празниците. На нея петимата са дискутирали бъдещето на защитника. Французинът за съжаление на капитаните не е бил категоричен относно своето оставане на „Уанда Метрополитано“, дори напротив той за пореден път е загатнал, че при добра оферта ще напусне „дюшекчиите“.

Бъдещето на Ернандес е свързвано с трансфер в Байерн Мюнхен, който е възможно да стане факт още през януари.

Германският гранд по всичко изглежда, че е готов да активира освобождаващата клауза в договора на френския футболист с Атлетико Мадрид, която е на стойност 80 милиона евро.

Старши треньорът на Атлетико Мадрид Диего Симеоне прави всичко, което е по силите му, за да убеди Ернандес да остане в отбора, но идеята на французина явно е различна.

"Дюшекчиите" не искат да пуснат световния шампион по-рано от лятото, докато баварците го искат още през зимата.

„Има няколко европейски клуба, които ме карат да мечтая, но няма да кажа кои са те. Чувствам се добре в Мадрид, но бих поискал да си тръгна, ако бъда привлечен от интересен проект", заяви Ернандес в интервю за „Le Figaro“.

„Във футбола има много запитвания, затова трябва да преценя предимствата и недостатъците, да претегля нещата и да избера най-доброто решение за мен, моето семейство и кариерата ми", допълни французинът.