Головата суша на Луис Суарес в Шампионска лига продължава. Уругвайският футболист не е успял да вкара гол при гостувания на отбора в турнира вече 25 часа. Серията му продължи и след равенството 0:0 между Олимпик Лион и Барселона в първия осминафинален двубой от надпреварата.

Последният гол на нападателя при визита на Барселона бе на „Олимпико“ при равенството 1:1 срещу Рома на 16 септември 2015 година. Оттогава вече изминаха почти три години и половина или 1507 минути игрово време.

За този период Суарес не успя да вкара гол при гостуванията на Барселона на: БАТЕ Борисов, Арсенал и Атлетико Мадрид (2015/16); Борусия Мьонхенгладбах, Манчестър Сити, Селтик, Пари Сен Жермен и Ювенус (2016/17); Спортинг Лисабон, Олимпиакос, Ювентус, Челси и Рома (2017/18); както и на Тотнъм, Интер и Олимпик Лион (2018/19).

През тези четири сезона Барселона има още две гостувания на Байер Леверкузен през 2015/16 и на ПСВ Айндховен през настоящата кампания, но Суарес не взе участие в двата мача заради контузии.

Неговата лоша серия в Шампионска лига се пренесе и на „Камп Ноу“. Той няма отбелязан гол в турнира през настоящия сезон. Последният му гол бе при победата с 4:1 в първия четвъртфинал срещу Рома през миналата година.

Суарес се намира в много деликатен момент от сезона, защото не е успял да се разпише в последните пет мача във всички надпревари. Последният гол на уругваеца е на 30 януари срещу Севиля за Купата на Краля.

Оттогава той не успя да намери път към гола в мачовете за първенство срещу Валенсия, Атлетик Билбао и Валядолид, в първия полуфинал за Купата на Краля срещу Реал Мадрид, както и срещу Олимпик Лион в първия осминафинал от Шампионската лига.

Общо 451 минути игрово време той вече не може да вкара гол, или седем часа и половина.

Предстоящите три мача са повече от решаващи за Барселона – срещу Севиля и два срещу Реал Мадрид. Те предоставят идеална възможност за уругваеца да прекъсне тази негативна серия.