Атлетико Мадрид записа инфарктна победа при гостуването си на Ейбар в мач от 19-ия кръг на Ла Лига. Успехът за „дюшекчиите“ дойде в последната минута на двубоя, когато Луис Суарес бе точен от дузпа.

Gulliver/GettyImages
19 снимки

Домакините стартираха отлично и още в 12-ата минута след нарушение на Шиме Вършалко получиха правото да изпълнят дузпа. Зад топката застана вратаря Марко Дмитрович и с изстрел в левия ъгъл откри резултата.

В 27-ата минута гостите имаха шанс да изравнят, но изстрел на Анхел Кореа премина над напречната греда.

Все пак Атлетико Мадрид стигна до изравнителното попадение пет минути преди края на първото полувреме, когато Луис Суарес се възползва от грешка в защитата на Ейбар и елегантно се разписа във вратата на Марко Дмитрович.

В началото на второто полувреме домакините имаха два шанса за ново попадение, но пропуски направиха Анаис Арбия и Педро Бигас.

Последваха по-добри минути за „дюшекчиите“ и в 86-ата минута Жоао Феликс отправи добър удар от границата на наказателното поле, който бе спасен великолепно от Марко Дмитрович.

Две по-късно Атлетико Мадрид получи правото да изпълни дузпа. Зад топката застана Луис Суарес и уругваецът елегантно донесе успеха на тима си.

По този начин възпитаниците на Диего Симеоне увеличиха преднината си в класирането и в момента са с 44 точки, със седем повече от втория Реал Мадрид. От своя страна Ейбар е 15-и с 19 точки.