Нападателят Алваро Мората бе представен пред медиите и широката общественост на "Уанда Метрополитано". Той взе фланелката с №22 на гърба.

В понеделник играчът официално премина от Челси в Атлетико Мадрид с наем за година и половина. Ето какви бяха първите думи на 26-годишния нападател с екипа на "дюшекчиите".

"Много съм доволен и горд, че съм тук. Последните месеци бяха трудни за мен и ми се случиха много неща. Но се появи тази възможност. Всичко се случи много добре. Нямам търпение да работя с новите си колеги. Имам голямо желание да тренирам и играя", заяви Мората.

"Най-важното е, че съм тук. Вчера пристигнах и подписах. Но се чувствам част от този клуб от седмици наред. Това е най-важното. Не се чувствам като нов. Колегите вече ми писаха, така че да ме направят бързо част от колектива. Имах контакт с тях още преди две седмици, когато нищо още не бе ясно", добави Мората.

"Едни от първите ми мачове са с Реал и Ювентус. Два бивши мои клуба. Но това да е проблемът. Дано всичките ми проблеми да са свързани с това как да вкарвам голове. Нещата се случват сами и не трябва да мисля много", каза още той.

"Няма да казвам какво мисля за Юве и за техните играчи. Това е много голям клуб и тежък противник. Говорих си с някои от тях, но не за футбол. Говорихме си за живота", каза още Мората.

"Няма да обяснявам моите чувства. Ако съм тук, за да играят, е, защото искам да съм тук. Имах възможността да дойда. Трябва да говоря на терена. Това е най-важното".

През лятото на 2017-а Мората напусна Реал Мадрид с рекорден за Челси трансфер в размер на 60 милиона паунда и петгодишен договор. Сега обаче той се завръща в испанската столица, където ще играе в градския съперник на „белия балет”. Двата клуба са постигнали споразумение за отдаването под наем на 26-годишния нападател за година и половина.

Мората обаче е юноша на Атлетико, като прекарва в школата на клуба между 2005 и 2007-а година, след което преминава през академиите на Хетафе и Реал Мадрид.

Официално: Мората отново е в Мадрид, но този път в Атлетико