Дисциплинарният комитет към Испанската футболна федерация наложи тежко наказание на нападателя на Атлетико Мадрид Диего Коста, съобщават в Испания. 

Състезателните права на натурализирания испанец бяха спрени за 8 мача. Това означава, че той няма да бъде на разположение на треньора си Диего Симеоне до края на сезона. До финалната развръзка в Ла Лига остават 7 кръга.

До сурото наказание на Коста се стигна след като, футболистът изпусна нервите си и се провини при загубата с 0:2 от Барселона в Ла Лига.

AS разкри думите на Пике към Коста

От решението на Дисципа става ясно, че 4 двубоя е санкцията на Коста за това, че обиди рефера Хил Мансано, а още 4 срещи са за това, че го сграбчи за ръката при показването на червения картон.

Диего Коста

източник: Gulliver/Getty Images

Освен това, на Коста бе наложена и глоба. Той ще трябва да плати 6 010 евро заради невъздържаните си прояви. По този казус и клубът на футболиста Атлетико – отнесе имуществена санкция в размер на 2 800 евро.

Припомняме, че Коста остави „дюшекчиите“ с човек по-малко в мача с Барселона от 29-ата минута. Тогава нападателят протестира да бъде отсъдено нарушение срещу него на Жорди Алба, но след като това не се случи, влезе в разправия с рефера Хил Мансано, който го изгони с директен червен картон. По-късно стана ясно, че Коста си е позволил неприлични реплики по адрес на майката на съдията.

Междувременно в Испания се появиха слухове, че Атлетико иска да продаде Коста след края на сезона.