Словенският страж на Атлетико Мадрид - Ян Облак, най-сетне поднови договора си с тима. Той парафира контракт до лятото на 2023 г., като откупуващата клауза скача от 100 на 120 млн. евро.

Ян Облак е един от най-важните елементи в състава на Диего Симеоне. Спасяванията в най-важните моменти от много ключови сблъсъци го превърнаха в един от топ вратарите на Европа за последните няколко сезона.

Ръководството на Атлетико водеше дълги преговори с играча, за който имаше спекулации, че ще напусне през лятото. Все пак двете страни се договориха за по-добрите условия на стража.

Облак дойде в Атлетико през 2014 г., като от онзи момент е спечелил Лига Европа и Суперкупата на Европа с тима. Той е вратарят, допуснал най-малко голове в Ла Лига за последните 3 сезона.

"Много съм доволен, щастлив съм от преподписването. Много се изговори на тази тема. Но в крайна сметка постигнахме договорка. Доволен съм, че оставам тук. Това е петият ми сезон тук. Тези години минаха много бързо, но аз искам да давам най-доброто от себе си всяка година", заяви Облак в специален клип, посветен на новия му контракт.

"Бих искал да благодаря на всички хора, които са тук. Които ме подкрепят от първия ми ден. Благодаря на феновете, на клуба и семейството си, които са зад мен всеки ден. Ще дам всичко от себе си и ще продължа да работя. Само Атлетико", добави той.