Треньорът Руи Витория, който откри и даде път на Жоао Феликс в Бенфика, изрази интересно мнение за футболиста.

"Жоао Феликс има характеристики, които не са типични за младите футболисти: чувствителност и ефикасност на движенията си. Докато на другите им харесва да играят с топката, той много бързо възприе механизмите на футбола от високо ниво - получаваш топката и бързо се освобождаваш от нея. Освен това има много добра техника и бързо мислене, с което решава проблемите", казва специалистът пред испанския вестник "Марка".

Португалецът смята, че следващите две години ще са решаващи за кариерата на Жоао Феликс, но той трябва да бъде по-постоянен.

"Подобри много елементи в играта си, например - позиционирането си в защита. Мисля обаче, че той трябва да играе в отбор, който доминира повече на терена от Атлетико Мадрид, за да бъде по-близо до наказателното поле на съперника. Това ще го направи по-добър футболист. При по-нисък блок също може да прави разликата, но ще му коства повече", смята Витория.

"Не ми харесва да правя прогнози, но той има потенциала да спечели "Златната топка". Той е изключителен футболист, различен, извън нормите, но трябва да бъде по-постоянен, да участва по-активно в игра, да вкарва повече и да прави асистенции. Следващите две години ще бъдат решаващи за кариерата му", каза още Жоао Феликс.