Атлетико Мадрид изглежда в ужасно състояние. "Дюшекчиите" бяха поразени като от високоволтова мълния с 0:4 от амбициозния Борусия Дортмунд в среща от Група А на Шампионската лига. 

Това е най-тежката загуба на Атлети в ерата на Диего Симеоне (след 2012 г. насам), което безспорно носи аромата на болезнена криза. А както написа испанският вестник "Marca" след загубата - "По този начин не се стига до "Уанда", с препратка към бъдещия финал на Шампионска лига именно на стадиона на "рохибланкос" в края на сезона.

Голове

Атлетико не вкара нито един гол в мач за трети път през сезона (0:2 със Селта и 0:0 с Реал Мадрид). Тимът е реализирал общо 19 попадения в 12 двубоя, което не сочи особени затруднения при реализирането на попадения. Но на "Сигнал Идуна Парк", както и в някои възлови двубои от сезона, Атлетико атакува, опитва, натиска, но нямаше шанса да вкара достатъчно за успеха.

В Дортмунд Саул Нигес уцели гредата още в началото на втората част при резултат 0:1 в полза на германците. Това можеше е момент, който да обърне срещата в полза на испанците, но в крайна сметка, топката не пожела да влезе. В края на двубоя Анхел Корея също опита да стреля покрай Роман Бюрки, но след намеса на стража, топката срещна гредата и се отби встрани. Спортният шанс сякаш не е с "дюшекчиите" в началото на сезона, от което страдат резултатите на тима.

Родри

Лятната покупка Родриго Ернандес Касканте - Родри се превърна в "златна кокошка" за Атлетико. Без него на терена тимът е допуснал всичките си 5 гола в Ла Лига. Срещу Борусия Родри не бе пуснат като титуляр, като Симеоне отново заложи на ганаеца Томас Партей в халфовата линия. Много от феновете на тима, както и местните испански медии, непрекъснато алармират за важността на Родри. Изглежда, че 22-годишният играч е човек с ясно дефинирани качества, готов може би да се превърне в новия Габи. Само и единствено минути игра могат да му помогнат да израсне.

Гостувания

Атлетико изглежда нестабилен при гостуванията си през този сезон. Тимът е изиграл 7 мача извън дома, като е спечелил само две от тях - срещу Хетафе (2:0) и Монако (2:1). Срещу Виляреал (1:1), Валенсия (1:1) и Реал Мадрид (0:0) бяха регистрирани равенства, а "дюшекчиите" допуснаха поражения от Селта (0:2) и Борусия Дортмунд (0:4).

Ответен удар?

В Германия Атлетико опита да реагира. В първите 15 минути на втората част момчетата на Диего Симеоне опитаха да отговорят, но както казахме, нямаха спортния шанс за това. След това скоростта, разнообразието и креативността на съперника изиграха важна роля за идните три попадения. Германците бяха "високо" по терена и това затрудняваше разиграването на Атлетико. Атлети опита да изтласка съперника, но се отвори прекалено много отзад, което позволи разсичащи подавания зад защитата да намерят излизащи на скорост футболисти. Мадридчани просто нямаха решения за тези препятствия.

Антоан Гризман

Французинът е в явен спад на формата си след световната титла на Франция на Мондиала в Русия, въпреки 4-те си гола от началото на сезона. Срещу Борусия Гризман бе много-много далеч от възможностите и почти не успя да притесни противниковата защита. Същото можем да кажем и за Диего Коста, който дори не докосна с топката в наказателното поле на съперника.

Защита

Диего Симеоне бе длъжен да прекрои защитата си заради отсъствието на уругваеца Хосе Хименес. Така в двойка с Диего Годин игра Люка Енранадес, чиято ортодоксална позиция е на левия бек. Дуетът прояви голяма нестабилност в изявите си, в разрез с изповядваните идеи на Симеоне по време целия му престой начело на тима - непоколебима отбрана, която има единствената цел да попречи на съперника да гради играта си.