Атлетико Мадрид записа най-лошия си старт на сезона под ръководството на Диего Симеоне в Ла Лига. След равенството 1:1 като домакин срещу Ейбар, тревожността на „Уанда Метрополитано“ расте. Ако след поражението на „Балаидос“, отборът бе спечелил само 4 точки от 9 възможни, то след равенството срещу Ейбар, „дюшекчиите“ имат 5 точки от 12 възможни. Диего Коста все още не е отбелязал гол, Коке се намира в много слаба форма, Ян Облак допусна четири попадения във вратата си в четири мача, Симеоне има много сериозни проблеми с контузени футболисти. Това може да са само някои от причините за лошия старт на тима.

Липсата на лято за Гризман

Антоан Гризман стана световен шампион с Франция и имаше едва 21 дни ваканция. Той започна подготовка с отбора на 8 август. В първите мачове френският футболист не се намираше в добра форма и започна трудно сезона. Срещу Ейбар Гризман демонстрира много по-добър футбол в сравнение с първите срещи, но все още му липсва точност. Той вкара само един гол при победата срещу Райо Валекано. Атлетико Мадрид може да започне да печели само при положение, че Гризман демонстрира най-доброто, на което е способен, а за момента това не е факт.

Симеоне все още не гласува доверие на новите попълнение

Тома Лемар е единственият футболист от новите попълнения на Атлетико Мадрид, който получава повече възможност за изява. Той започна като титуляр в четири от първите пет мача на отбора от началото на сезона. Вече има 277 минути игрово време. Чоло все още ограничава възможностите пред Родри. Никола Калични има само 34 минути игрово време, Желсон Мартинш – 32, а Сантиаго Ариас – 22.

Коке

Той е двигателят на Атлетико Мадрид и незаменим човек в състава на Симеоне. Може да бъде незабелязан, когато е на терена, но липсата му винаги се усеща и Атлети се разпада. Коке все още не е навлязал в нужния ритъм и това дава отражение върху представянето на отбора.

Диего Годин

На 32 години капитанът на Атлети е като дизелово гориво за отбора. Годин е футболистът за големите моменти. Защитникът все още не е намерил нужния ритъм в началото на сезона.

Головата немощ на Диего Коста

Диего Коста е в серия от 13 мача без отбелязан гол за Атлетико Мадрид. Той се бори и търси попадението, но все още не може да го намери. Симеоне се нуждае от своя голов хищник, но все още няма резултат.

Отсъствието на Габи

Габи без никакво съмнение бе един от лидерите не само в халфовата линия на Атлети, но и на целия отбор. Липсата му се забелязва.

Много контузени играчи

Диего Симеоне има много сериозни проблеми с контузени футболисти от началото на сезона. Филипе Луис стартира с контузия в гърба, Хуанфран получи травма още във втория мач, Сантиаго Ариас също страда от контузия, както и Витоло и Никола Калинич.

Решенията на Чоло Симеоне

Решенията на Диего Симеоне в мачовете от началото на сезона предизвикат сериозни дискусии. Атлетико загуби на „Балаидос“, а Симеоне бе остро критикуван за някои от своите решения. Срещу Ейбар, Симеоне реши да смени Родри, което предизвика бурни освирквания от трибуните на „Уанда Метрополитано“.

Симеоне призова феновете за подкрепа след освиркванията срещу Ейбар