Прокуратурата в Перуджа съобщи, че временно е преустановила разследването на скандалния случай с изпита по италиански език на Луис Суарес в местния Университет за чуждестранни граждани. Това е било решено заради изтичането на информация към медиите.

Преди седмица уругваецът се яви на тест “В1” по италиански език и култура, за да получи местен паспорт, който му трябваше за трансфер в Ювентус. Оказа се обаче, че напусналият Барселона нападател предварително е знаел въпросите и е бил съгласувал отговорите си, за да е сигурно, че всичко ще мине по вода. От известно време насам обаче от прокуратурата са знаели за корупционните практики в учебното заведение и са подслушвали телефонни разговори на заподозрени.

Името на Ювентус бе замесено заради участието в схемата на адвокат от кантора, която работи за "Старата госпожа"- Мария Турко. Има записи как тя урежда всичко с директора на университета Симоне Оливиери, гарантирайки занапред да води на изпити там и други играчи на торинския гранд.

Прокурор Рафаеле Кантоне обаче коментира пред ANSA, че разследването спира, защото секретната информация с лекота стигала до лица, които принципно не би следвало да имат достъп до нея.

Междувременно резултатът от изпита на Суарес беше анулиран. Той обаче вече не се нуждае от сертификата, защото подписа с Атлетико Мадрид.