Барселона и Атлетико Мадрид ще направят най-грандиозната размяна на играчи през този трансферен пазар. Антоан Гризман ще се завърне на "Уанда Метрополитано", а Саул Нигес ще поеме в посока “Камп Ноу”.

Преговорите между двете страни са в много напреднала фаза, а двамата състезатели са дали съгласието си за сделката. Очаква се първенците на Испания да доплатят 15 милиона евро за световния шампион, когото продадоха на каталунците за 120 милиона през 2019 година. Стрелецът така и не успя да оправдае огромните очаквания, въпреки отделни проблясъци през тези 2 години. След привличането на Серхио Агуеро и Мемфис Депай, Гризман се оказва излишен.

Независимо че си навлече гнева на мадридските фенове преди две лета, той поддържа отлични отношения както с Диего Симеоне, така и с бившите си съотборници.

Саул пък е от отдавна трансферна цел на Барса. През миналия сезон полузащитникът загуби титулярното си място и не е тайна, че клубът е готов да се раздели с него. Идването на Родриго Де Паул пък ще усложни ситуацията за испанския национал.