Отборът на Реал Мадрид постигна безценна победа с 1:0 в голямото мадридско дерби с Атлетико Мадрид в двубой от 22-рия кръг на Ла Лига. Единственото попадение в срещата беше дело на Карим Бензема в 56-та минута, който успя да преодолее добре организираната отбрана на момчетата на Симеоне. 

27 снимки

В 7-та минута домакините имаха първи шанс. След центриране на Иско отляво Серхио Рамос намери място и засече топката от въздуха, но не успя да уцели вратата на Ян Облак. 

Четири минути по-късно Рамос отново се оказа на стрелкова позиция. След бързо изпълнение на ъглов удар Тони Кроос центрира на точката на дузпата, където капитанът обаче не успя да осъществи добър контакт с топката, която премина встрани. 

В 18-та минута дойде и първото сериозно положение в срещата за отбора на Чоло Симеоне. След пробив отдясно на Саул Нигес той центрира към границата на наказателното поле, където Анхел Корея се оказа на стрелкова позиция, но Тибо Куртоа успя да парира точния му шут. 

Пет минути по-късно Витоло имаше ново сериозно положение за гол. След комбинация между Мората и Витоло последният се озова на стелкова позиция вдясно от вратата на Куртоа, но ударът му срещна страничната мрежа на вратата на "белите". 

В 42-та минута Анхел Корея излезе само срещу Тибо Куртоа, но след голямо забавяне все пак беше вдигнат флага за засада. 

Две минути след началото на втората част Федерико Валверде пробва мерника на Ян Облак от около 25 метра, но словенския страж беше на точното място, за да избие. 

В 56-та минута момчетата на Зинедина Зидан все пак успяха да пробият бетона пред вратата на Ян Облак. След комбинация по левия фланг между Федерико Валверде и Ферлан Менди французинът успя да пласира перфектно центриране на точката на дузпата за Карим Бензема, който разстреля стража  словенеца за 1:0. 

В 64-та минута появилият се като резерва Винисиус Жуниор навлезе отляво и стреля към далечния ъгъл, но Облак беше на правилното място, за да спаси без проблеми. 

Шест минути по-късно Томас Партай открадна топката в средата на терена и пробва късмета си от 25 метра, но шутът му мина далеч встрани. 

По този начин Реал увеличи аванса си на върха на класирането на 6 точки, преди изиграването на двубоя на Барселона от този кръг. Атлетико, от своя страна, остана едва на 5-та позиция, с 36 точки след 22 мача. 

Реал Мадрид - Атлетико Мадрид 1:0

1:0 - Карим Бензема (56)

Ето и съставите на двата тима: 

Реал Мадрид: Куртоа, Кархавал, Варан, Рамос, Менди, Валверде, Каземиро, Кроос, Модрич, Иско, Бензема;

Атлетико Мадрид: Облак, Вършалко, Савич, Фелипе, Лоди, Корея, Партай, Йоренте, Нигес, Витоло, Мората;