Тимът на Севиля завърза още повече интригата в испанския шампионат. Това се случи, след като тимът от Андалусия надви с минималното 1:0 лидера Атлетико Мадрид в големия мач от 29-ия кръг в испанската Примера дивисион. Хавиер Акуня бе големият герой на „Рамон Санчес Писхуан”, след като се разписа в 70-ата минута и донесе трите точки на севилци.

По този начин Атлетико остана на върха с 66 точки, но само на три зад втория Реал Мадрид, който е с 63. Третият е Барселона с точка по-малко от „лос бланкос”, а Севиля допълва Топ 4 в Испания с 58 точки след успеха в неделя вечер.

13 снимки


Мачът започна ударно за Севиля, като домакините имаха шанса да открият резултата още в осмата минута. Андалусийци получиха право да изпълнят дузпа. Зад топката застана Лукас Окампос, но Ян Облак отрази удара му. След 20 минути пред Окампос се откри нова възможност за реванш пред гола. Той стреля силно в долния десен ъгъл на вратата на Атлетико, но Облак отново беше категоричен в наемсата си. Малко след това пък  Атлетико отправи удар в очертанията на вратата, но изстреляната от Коке топка не затрудни стражът Буну.

В 26-ата изстрел на Кунде с глава мина над вратата на Облак. Диего Симеоне не бе доволен от това, което виждаше от своите играчи в Севиля и промени постройката на столичани след първия половин час, насищайки половината на опонента с повече от своите футболисти.

В 65-ата минута Буну трябваше да се намесва добре, за да предотврати гол във вратата си след удар на Коке. В 70-ата минута пък Севиля откри резултата. Хесус Навас центрира отдясно за Акуня, като той се справи с отбраната на „рохибланкос” и откри резултата – 1:0.

До края на срещата Атлетико опита да натисне своя съперник за връщане на попадение, но големи шансове пред вратата на Буну нямаше до самия край. Все продължението на срещата Анхел Корея направи непростим пропуск, като можеше да изравни резултата и да спаси поне точката за „дюшекчиите”, но стражът Буну се намеси блестящо.

Севиля - Атлетико Мадрид

източник: sofascore.com

FT / СЕВИЛЯ - АТЛЕТИКО МАДРИД 1:0

1:0 Маркос Акуня (70)

Стартови състави:

Севиля: Буну – Навас, Кунде, Карлос, Акуня – Ракитич, Фернандо, Жордан – Сусо, Де Йонг, Окампос

Треньор: Жулен Лопетеги

Атлетико М: Облак – Лоди, Ермосо, Хименес, Фелипе, Трипиър – Нигес, Лемар, Коке, Йоренте – Суарес

Треньор: Диего Симеоне