Наставникът на Атлетико Мадрид Диего Симеоне говори пред медиите преди съботното дерби на града срещу Реал. Срещата е от седмия кръг на Ла Лига и ще се играе на "Сантиаго Бернабеу" в събота от 21:45 часа.

"Това са специални мачове. Липсата на Кристиано бе добре покрита от Реал в последните мачове. Те играха наистина добре в някои срещи. Нямат проблеми без Роналдо. Тези дербита не могат да бъдат оценявани спрямо формата на самите отбори. Това са емоционални мачове, дербита на личности, на единици", сподели Симеоне.

"Тези, които могат да играят с това голямо напрежение, ще решат нещата в този мач. Няма нужда от допълнителна мотивация в тези двубои. В такива важни мачове самите футболисти намират най-добрия път, за да дадат всичко от себе си. Играл съм в тези мачове - това са двубой на емоцията, на индивидуалността, на характера", добави той.

"Не оценявам Реал единствено с оглед на последния им мач (бел.ред. - загубата от Севиля с 0:3). Севиля е страхотен отбор и има маниер на игра, който не е лесен за преодоляване. Мисля, че Реал е отбор, който играе вертикално с Асенсио и Бейл. Играчи, които направиха големи крачки в развитието си. Движат се страхотно в предни позиции. Момчета в по-задно поле - Кроос, Модрич и Рамос пък имат афинитета да подават и асистират брилиятно", сподели още аржентинецът за играта на съперника.

"Да, ние нямаме загуба на "Бернабеу" в лигата вече в пет мача. Но не искам да се спирам на срещите от миналото. Във футбола се живее днес и сега. В събота имаме нов, напълно различен мач".

"Реал действа добре, когато загуби топката. Стреми се да си я връща бързо, тъй като влага много играчи в половината на съперника. При нас Корея е футболист, който играе от дълбочина. Лемар играе между линиите, докато Гризман е съчетание от двете. Коста също се стреми да играе от дълбочина. Родриго и Томас имат различни характеристики - много по-защитни", коментира Симеоне своя отбор.