Наставникът на Атлетико Мадрид Диего Симеоне е на мнение, че неговият тим трябва да е по-разочарован от равенството 1:1 в дербито срещу Реал Мадрид. И двата отбора имаха шансове, но вратарите Тибо Куртоа и Ян Облак се справиха отлично.

Равенството обаче оставя „рохибланкос“ в ролята на фаворити за титлата в Ла Лига.

„И ние имахме възможности, и съперникът имаше. Зависи от коя страна гледате на нещата. Според мен ние имахме повече шансове в сравнение със съперника. Просто не бяхме достатъчно настоятелни в търсенето на втория гол. Но аз съм доволен като цяло от старанието и себераздаването на моите футболисти. Контролирахме играта и особено през първото полувреме се представихме много силно. Срещу нас беше противник, който винаги натиска в последните минути“, заяви Симеоне.

23 снимки

Аржентинецът не бърза да прави прогнози дали този резултат означава сигурна титла:

„Не искам да казвам нещо крайно, защото има още много трудни мачове. Хората смятаха, че ще сме начело с аванс от 20 точки, но срещу нас има отбори като Реал, Барселона и Севиля. Пътят е труден и ние искаме да се представим по-добре в сравнение с миналия сезон”.

Специалистът беше запитан за мнението му за спорния момент с играта с ръка на Фелипе в наказателното поле. След преразглеждане съдията прецени, че не трябва да отсъжда дузпа в полза на Реал.

„Припомниха ми, че по същия начин Серхио Рамос изби топката срещу Ейбар и тогава пак нямаше наказателен удар. Трудно е за реферите да взимат тези решения. Какво ще решат те - това мен не ме притеснява, защото от мен нищо не зависи. Мен ме интересува това, което трябва аз да свърша. Но като цяло ВАР помага много за спорни положения и подобри играта“, каза Чоло Симеоне.