Наставникът на Атлетико Мадрид Диего Симеоне приветства обратно в състава завърналия се след травма нападател на ,,дюшекчиите“ Диего Коста. Испанският национал пропусна последните два месеца поради травма на стъпалото.

"Коста е звяр, той няма търпение да започне като титуляр, амбициозен е и както всички знаят – той е воин“, не спеси суперлативите си към него треньора на мадридчани.

"Надяваме се той да покаже отново най-доброто от себе си, защото се нуждаем от него“, добави той.

Коста е на път да се завърне сред титулярите за първи път след 2-и декември, когато тимът на Атлетико гостува на Райо Валекано след последователни загуби от Бетис и Реал Мадрид застрашиха техните амбиции за титла в Ла Лига.

Атлетико изостава от лидера и действащ шампион Барселона със седем точки и е на една от градския съперник Реал, като следващата седмица тимът приема у дома Ювентус и бившия футболист на ,,Кралския клуб“ Кристиано Роналдо в първи осминафинален сблъсък от Шампионската лига.

Завръщането на Коста в състава представлява тактически проблем за Симеоне, тъй като той предпочита да играе в система 4-4-2, но в момента разполага с трима здрави футболисти в нападение – Коста, талисманът Антоан Гризман и новата придобивка от Челси Алваро Мората.

"Със сигурност не подлежи на обсъждане това, че Мората и Коста могат да играят заедно на терена или да се въртят в тандем с Гризман, в един солиден и подреден тим“, заяви Симеоне, който в четвъртък поднови договора си с клуба до 2022.