Старши треньорът на Атлетико Мадрид Диего Симеоне защити Лионел Меси и заяви, че критиките по адрес на неговия сънародник не са правилни.

„Уважавам всички и всяко едно мнение. Меси беше близо до спечелването на Световната титла и игра финал с Аржентина, не го спечели за съжаление. Някои го критикуват постоянно, но Меси е изключителен. Колко златни топки е спечелил? Колко гола е вкарал? Какво е неговото влияние върху играта на Барселона или върху националния отбор на Аржентина? Без него не би било същото“, сподели Симеоне в интервю за „Goal.com“.

„В Барселона Меси има възможността да се подобрява от ден на ден, но в Аржентина не е така, защото той няма същата власт, няма добра среда за това“, добави Чоло.

„В Барселона около Меси има някои играчи, които го подкрепят, а в националния отбор на Аржентина няма такива, както се случва с Кристиано Роналдо в Португалия, тъй като Португалия не е Ювентус или Реал Мадрид. Отборите укрепват великия играч. Това не е лесно. Не съм съгласен с всички критики по адрес на Меси“, продължи той.