Наставникът на Атлетико Мадрид Диего Симеоне даде прелюбопитно интервю пред Cadena Cope, където заяви, че ако Тибо Куртоа сега играеше при „дюшекчиите“ нямаше да бъде титуляр заради страхотните изяви на Ян Облак.

„Ясно е, че ако Облак не беше в нашия състав, възможностите ни да вземем трофей, щяха да са в пъти по-малко. Всички говорят за Облак като за най-добрия вратар в света в момента. Изненадващо, без съмнение, изненадващо, но Облак трябва да продължи тази линия на развитие“, каза аржентинецът.

На питане за предпочитанията му между Тибо Куртоа (понастоящем част от Реал Мадрид) и Ян Облак, Симеоне обясни: „Ако сега имах Куртоа в състава си, той нямаше да е титуляр, защото Облак е най-добрият. Нормално е, ако бях казал нещо различно, щяха да ме обявят за лош човек“.

Припомняме, че Куртоа игра под наем в Атлетико в периода от 2011 до 2014 година.

Поставен пред друга дилема – Неймар или Мбапе, специалистът не се поколеба: „Предпочитам Неймар, сигурно. Спомням си Барселона на Луис Енрике и в тези мачове той работеше, работеше. Мбапе е повече индивидуалист. Неймар е отборен играч“.

Още новини: 

Сестрата на Симеоне: Рано или късно Диего ще е в Интер

Бивш съотборник на Чоло с тежка критика към треньора след триумфа в Талин