Старши треньорът на Атлетико Мадрид Диего Симеоне определи предстоящия мач с Валядолид като финал и заяви, че той и играчите му са готови за него.

"Дюшекчиите" ще вземат титлата в Испания при победа над намиращия се в зоната на изпадащите се Валядолид. Атлетико може да стане шампион и при грешна стъпка на Реал Мадрид, който приема Виляреал. И двата мача са в събота от 19:00 часа българсковреме.

За Валядолид, който е 19-и в класирането, мачът също е от огромно значение, тъй като тимът ще може да запази мястото си в Ла Лига само с победа.

"Мачът с Валядолид е финал. Двата отбора се борят за съвсем различни неща, но и двете са важни цели, така че и ние, и те ще дадем всичко, за да постигнем целта си", каза Симеоне на пресконференцията преди мача.

"Наясно сме, че във футбола може да се случи всичко. Сезонът бе дълъг, всички отбори трябваше да преминат през свои проблеми. Сега вече останахме два отбора, които се борим за титлата и три, които се борят да не изпаднат. В тази лига трябва да даваш всичко във всеки мач и да се надяваш, че това ще бъде достатъчно". коментира Симеоне.

Аржентинският наставник коментира, че все още не знае на кои играчи ще може да разчита за гостуването на Валядолид, но единственият, който със сигурност е аут, е Тома Льомар.

"Има двама или трима, които следим и утре чак ще можем да решим дали са готови за титуляри. Чак когато сме наясно със ситуацията при тях, тогава ще вземем решение за състава", добави Симеоне.

Преди последния кръг Атлетико води с 83 точки, пред Реал Мадрид с 81. Барселона е на трето място със 76 точки.