Старши треньорът на Атлетико Мадрид Диего Симеоне взе отношение по изгонването на Диего Коста в мача с Барселона от 31-ия кръг на Ла Лига. Специалистът заяви, че и футболисти на каталунците са си позволили обидни думи, но не са били отстранени. Аржентинецът също така обясни, че е питал съдията за червения картон на натурализирания испанец и добави, че ако в действителност нападателят е казал това, което му е доверил реферът, значи наказанието му е справедливо.

 „Отборът вложи много усилия в този мач. След като останахме с човек по-малко, тимът стоеше добре. Страхотен гол на Суарес отвори пътя на Барса към успеха за Барселона“, коментира Симеоне след поражението на „дюшекчиите“ от „блаугранас“ с 0:2.

„Не съм говорил още с Коста. Попитах съдията толкова тежки ли са били думите на Коста, защото много играчи на Барса отправяха подобни реплики, а не бяха изгонени. Ако Коста е казал това, което ми каза съдията, значи е правилно изгонен. Видя се, че направихме нещо лошо“, каза още Симеоне пред испанските медии.

Барса дръпна с 11 точки пред Атлетико на върха в класирането. На питане решена ли е Ла Лига вече, аржентинецът обясни: „Продължаваме да работим и мислим как да спечелим следващия мач със Селта, за натрупаме колкото се може по-голям актив от точки“.