Наставникът на Атлетико Мадрид Диего Симеоне отказа да се присъедини към дебата около паузата заради мачовете на нациооналните отбор, въпреки че нападателят на Уругвай Луис Суарес се оказа с положителен тест за COVID-19, докато беше зает с представителния тим на своята страна.

33-годишният Суарес ще пропусне мача срещу бившия си клуб Барселона в събота, след като даде положителен тест за вируса. Неговият сънародник Лукас Торейра също ще отсъства, след като се зарази с коронавирус по време на квалификационния цикъл за Мондиал 2022 в зона Южна Америка през тази седмица.

Симеоне заяви, че не е негова работа да коментира и че тези неща могат да се случат на всеки във всички сфери на живота.

"Ние сме част от обществото и очевидно сме в ситуация, в която положителен тест за COVID-19 може да има всеки", каза Симеоне на пресконференцията преди срещата с Барселона на "Уанда Метрополитано".

"Ще трябва да направим това, което всички правят - да изчакаме карантината да приключи и Луис Суарес и Лукас Торейра да се върнат при нас възможно най-скоро. В момента в света това може да се случи на всеки и трябва да го приемем", добави специалистът.

Срещата е и възможност за Симеоне да спечели първа победа като мениджър над каталунците от девет години насам.

"Всеки мач е възможност и този не е по-различен. Ще се опитаме да ги затрудним. Изправяме се срещу силен отбор, с някои наистина талантливи младежи и по-опитни играчи. Ще бъде трудно и сложно, както винаги срещу тях", допълни той.

Към Суарес и Торейра се присъединяват Ектор Ерера, Шиме Върсалко и Ману Санчес, които са контузени, но има и добри новини за Симеоне, тъй като нападателите Диего Коща и Яник Караско са възстановени.

"Коща има шанс да започне титуляр. Той се завърна в групата за последните три тренировки и е готов да играе. Подобно на много от другите момчета, Караско е в добра форма. Беше аут за две-три седмици, но тренира с тима през цялата седмица. Той също показа, че е готов да играе. Има добра конкуренция за местата между Саул Нигес, Тома Лемар и него", коментира още аржентинецът.