Наставникът на Атлетико Мадрид Диего Симеоне говори пред медиите преди двубоя от 18-ия кръг срещу Севиля. Срещата на "Рамон Санес Писхуан" е директна битка за второто място в Ла Лига.

„Пазарът се отвори. Нашата задача сега е да се концентрираме върху двубоя със Севиля. На техния стадион те са изключително силни. Фокусирани сме върху позитивното“, заяви аржентинецът.

„Ситуацията с Годин? В момента опитваме да направим нещата добри и за двете страни. Както Годин, така и клубът знаят какво мисля аз. Най-доброто и за двете страни е да останат заедно“ добави той.

„Атлетико беше избран за „Най-добър клуб“ през годината от „Globe Soccer“. Винаги съм знаел, че ние сме на високо ниво, тъй като знам каква работа вършим на тринировките. Имам страхотни футболисти, прекрасен стадион – един от най-добрите в света. Страхотна работа вършат и хората извън терена – Мигел Анхел Хил, Сересо, Берта...“, каза още Симеоне.

"Люка Ернандес? Като цяло не можем да бъдем спокойни, докато не завърши януарски пазар. Нормално е големи клубове като Байерн да искат наши играчи. Люка е един от играчите, от които се нуждаем. Аз мисля за настоящето.

„Без съмнение сме доста по-добри от деня, в който дойдох. Предпочитам настоящето пред 2011-та, без съмнение. Предпочитам да страдаме, но така клубът израства“, завърши специалистът.