Старши треньорът на Атлетико Мадрид Диего Симеоне заяви, че Реал Мадрид е подобрил играта си след назначаването на Сантиаго Солари за старши треньор на отбора.

„Изправяме се срещу съперник, който подобри значително играта си след пристигането на Сантиаго Солари. В играта на отбора има разнообразие. Може да играят Винисиус или Бейл, както и Лукас отдясно, Бензема в момента се намира във фантастична форма. Срещу Бетис не успяхме да доведем нещата, докъдето искахме и се надявам в дербито срещу Реал Мадрид да успеем“, коментира Симеоне.

„Ние сме наясно, че съперникът ни е много силен и се подготвяме по този начин.“

„Намираме се в добро състояние. В предишните мачове го и демонстрирахме. Срещу Бетис ни липсваше достатъчно дълбочина в играта и не бяхме директни. Очаквам всичко това да го има в предстоящия мач. Разбира се, че имам притеснения. Те са генерални.“

„Куртоа е голям вратар. Когато играеше тук при нас, се справяше повече от отлично“, добави Чоло.

„Дали Реал Мадрид е по-слаб без Кристиано Роналдо? Този въпрос трябва да го зададете на тях. Нашата цел е да демонстрираме това, на което сме способни и да покажем най-доброто си лице.“

„Със Солари се познавам от много дълго време. Той водеше Сан Лоренсо. Ние сме аржентинци и сме се срещали много пъти на различни места. Също така сме вечеряли заедно и сме се срещали по различни събития. Той има голям капацитет и го демонстрира“, каза още Диего Симеоне.