Старши треньорът на Атлетико Мадрид Диего Симеоне заяви, че Реал Мадрид няма свой стил на игра за разлика от други грандове като Ювентус и Барселона. 

Каращият своя осма година при "дюшекчиите" Симеоне успя да изгради начин на игра, който да е разпознаваем в цяла Европа. За съседите от Реал това труднно може да се каже след изключително честите смени на треньора и съответно стила. 

"Когато започваш работа в даден клуб, най-важното е да влезеш в историята му. Ако не разбирам същността на един клуб, не бих станал негов треньор. Нужно е да създадеш стил на игра, който да отговаря на ценностите на този клуб", коментира аржентинският специалист.

"Аякс има своя собствена школа, свой стил. Барселона има стил, Ювентус - също, както и Атлетико. Реал Мадрид няма свой стил, той се променя в зависимост от наличните играчи. Има и отбори като Манчестър Сити, които нямат история, но там Гуардиола постепенно чертае пътя. Нека да видим след 10 години дали Манчестър Сити ще има изграден стил", завърши Симеоне пред испанските медии.