Наставникът на Атлетико Мадрид Диего Симеоне призова феновете на тима да не изпадат в излишна еуфория от победата със 7:3 в приятелски мач от летния турнир Интернешънъл Чемпиънс Къп. Според опитния аржентински специалист крайният резултат съвсем се отразява подобаващо реалното съотношение на силите.

„Работихме спрямо ситуациите, които ни се откриваха. Бяхме се подготвили добре”, отчете Симеоне. „В двубоя срещу Чивас Гуадалахара (предишната контрола – б.р.) чак след 25-ата минута започнахме да правим бързи преходи. Най-добрите ни мигове от тези три мача бяха, когато останахме с 10 души срещу Чивас. Днес се бяхме подготвили за двубой Реал-Атлетико и мачът се оказа точно такъв.”

„Целите за сезона? Не искам да прибързвам с каквото и да било. Живея в реалността. Направихме добър мач. Виждам играчите заредени с ентусиазъм, оптимизъм и енергия. Сега вниманието ни се насочва към следващия двубой, в който ще има ротации, а после вече ще мислим за Ла Лига.”

„Дали сме очаквали такава разлика в резултата? Подготвихме се отлично за мача. Гледахме предишните срещи на Реал и знаехме как да ги нараним. Опитахме да намираме най-добрите пространства за изнасяне на топката. Бяхме много прецизни, а във футбола това е важно. Когато стигахме до положение за гол, винаги опасността беше съвсем реална.”

„Не считам, че този мач показва вярно разликата в потенциалите на двата отбора. Винаги има нещо малко, което търпи подобрение. Като изключим резултата, Реал атакуваше нашата половина със страхотна сила. Имаше и положения. Трябва да обърнем внимание на това, да вложим още талант и усилия. В наши дни всеки важен тим има по 3-4 талантливи футболисти в групата си. Отборът с колективен талант ще бъде този, който би бил по-близо до победата.”

На финала Симеоне бе помолен да коментира и реакцията на Зинедин Зидан, който обясни поражението с липсата на интензивност сред играчите на Реал. „Не мисля върху думите на Зидан. Говоря за това, че се бяхме подготвили отлично за този мач. Работихме отначало докрай. Не пестихме усилия в нашия анализ”, добави южноамериканецът.