Треньорът на Атлетико Мадрид Диего Симеоне заяви на днешната пресконференция, че отборът трябва да докаже, че е жив. Аржентинският специалист каза, че е доволен от завръщането на капитана Коке. "Дюшакчиите" са в серия от пет поредни мача без успех във всички турнири и ще се постараят да прекратят тази негативна тенденция в домакинството срещу Гранада утре.

„Сега трябва да намерим решения за нашата ситуация. Не е нужно да се фокусираме върху всеки отделен играч. Трябва да докажем, че сме живи“, заяви Симеоне.

„Диего Коста се присъедини към основната група. В първите дни тренира леко и няма търпение да се върне, но лекарският щаб ще реши кога. За сега не се знае кога ще се завърне. Важно е за групата той да бъде с нас, а когато се върне ще имаме играч, който винаги е давал много за отбора“, сподели Симеоне.

„Коке вече е готов за игра. Ще видим дали ще започне от първата минута или ще влезе на по-късен етап от мача. Той е един от играчите, които са с мен още от първия ден. Беше на 21 години, когато бе близо до Малага. Но той остана и сподели с нас целия процес. Много е важно Коке да е на терена, защото вижда играта повече от останалите. Отборът има много повече възможности, когато той е на терена“, добави още той.

„Всичките ни мачове до края на първенството ще са като финал за нас. Ще го направим като много добър отбор. Няма да гледаме мач за мач, а вярваме в това. Утре искам да видя стадион, който е разбрал ситуацията на отбора“, каза Чоло.

„Ако ме познавате през годините ще знаете, че печеленето на мачове винаги е положително, за да подхраните егото си, гордостта. В момента Гранада е в това положение. Заслужават това, което изживяват. Работят добре от началото на сезона. Взеха важни точки в първенството и играят добър футбол. Защо да не стигнат до полуфиналите за Купата на Краля?“, заяви треньорът на Атлетико.