Наставникът на Атлетико Мадрид Диего Симеоне говори пред медиите преди двубоя на своя тим срещу Реал Валядолид от 16-ия кръг в Ла Лига.

„Опитваме се да бъдем по-убедителни. Тябва да си убедителен срещу приближаващите препятствие“, заяви аржентинецът.

„Сантиаго Ариас се справя добре на мястото на Хуанфран по десния бек. В момента имаме десен фланг, който работи добре – точно такъв, какъвто искаме. Добре е обаче контузените да се завръщат, за да ни помагат“, добави той.

„Резултатите като гост? Да бъдем втори не ни прави щастливи. За нас не е достатъчно, нужно ни е още. Очакванията към този отбор растат. Задължени сме да сме критични към самите себе си и да видим, че в последните си 4 мача извън дома правим 4 равенства“, каза още Симеоне.

 „Валядолид има качествени играчи, работят добре. В защита стоят добре и успяват да блокират играта на съперника. Не оставят много пространства. Имат също и силни крила. Това е отбор с подобни на нашите качества. Ще бъде доста трудно“, коментира съперника специалистът.

„Никога нямаш право на спокойствие. Но това е начин на живот. Чакам Коста да е готов през февруари.  Витоло се представя добре от началото на сезона. Същото може да се каже и за Анхел Кореа. Той израства. Има огромни качества. Срещу Алавес игра прекрасно, вярваме в неговия талант“.

Атлетико е 3-ти с в Ла Лига с актив от 28 т., на 3 зад лидера Барселона.

Гостуванията късат нервите на Атлетико през този сезон