Трансферът на Алваро Мората от Ювентус в Барселона става все по-труден, въпреки че „бианконерите“ са на финалната права по привличането на сръбския голаджия на Фиорентина Душан Влахович.

Причината е, че Атлетико Мадрид, който държи правата на испанския нацционал, иска да го продаде през лятото. Идеята на Барселона беше да го вземе под наем, тъй като не разполага с достатъчно средства, за да го купи, а освен това таванът на заплатите на „Камп Ноу“ не позволява към момента каталунците да регистрират нови футболисти.

В момента Барса притиска до краен предел Усман Дембеле, чийто договор изтича в края на сезона, за да знае дали ще може да разполага и занапред с него и дали ще може да освободи част от парите за заплати, които да използва за привличането на Мората.

„Дюшекчиите“ иска около 30 млн. евро за испанския нападател и биха се съгласили само на цялото му откупуване, а не на наем. Има възможност двата клуба да се договорят за него, като Барса приспадне 30 милиона от трансфера на Антоан Гризман, който през лятото отиде на „Уанда Метрополитано“ под наем със задължителна опция за покупка през лятото на 2022 г.