Левият краен бранител на Атлетико Мадрид Люка Ернандес говори пред медиите по време на лагер-сбора на националния отбор на Франция за двубоите с Исландия (приятелски) и Германия (от Лигата на нациите). Играчът обаче бе попитан за своя клуб и офертата, която е получил от градския съперник Реал Мадрид.  

"Не съм се замислял много. На 100% съм с моя клуб и дори вече преподписах. Моят агент ме информира, че от Реал се интересуват от мен, но аз му казах, че няма как да го направя. Атлетико е моят отбор - клуб, който ми даде всичко. Аз съм честен човек и не мога да отида в Реал", сподели пред "RMC" Ернандес. 

"Очаквам да остана много време в Атлетико, но знаете, че футболът е много динамичен. Ако все пак дойде оферта, която не мога да откажа...", не довърши изречението си френският бранител.

Люка Ернандес е роден в Марсилия през 1996 г., но е юноша на Атлетико Мадрид, за който дебютира през 2014 г. Оттогава той изиграва 53 двубоя, като печели трофея в Лига Европа през сезон 2017/2018 г., както и Суперкупата на Европа през 2018 г.