Испанската държавна хазна погна още една футболна звезда от местната Ла Лига. Сега обект на разследвания е нападателят на Атлетико Мадрид Диего Коста, към когото са повдигнати обвинения за ощетяване на държавата с 1 117 272 млн. евро, пише "El Mundo".

Става дума за 2014 г., когато самият Коста напусна Испания (Атлетико) и отиде да играе в английския Челси. Данъчната агенция твърди, че Коста и неговите агенти са прикрили приходите от спонсорски договор "Адидас", който е подписан малко преди испанецът с бразилски корени да отиде в Лондон.

Според данните от данъчната инспекция самата хазна се е съгласила да намали значително изискваната сума, която в началото е била в размер на 2 306 000 евро. 

Възможно е дори тези разкрития да накарат Диего Коста да напусне Испания, търсейки развитие в друго европейско първенство. Нещо много подобно на това, което се случи с Кристинао Роналдо, който напусна Реал Мадрид през лятото на 2018-а г., заигравайки в Ювентус - една от основните причини бе сериозните проблеми, които си имаше португалецът с испанската хазна.