Привличането на Алваро Мората продължава да бъде една от основните трансферни цели на Барселона тази зима. Сделката обаче е доста сложна на този етап и зависи до голяма степен от Усман Дембеле, пише „Mundo Deportivo”.

Твърди се дори, че трансферът на Мората е невъзможен без казуса с френския национал да бъде разрешен. Единият вариант е Дембеле да поднови договора си, а другият да бъде продаден до края на месеца. Само така каталунците могат да освободят място за заплатата на Мората.

Алваро е собственост на Атлетико Мадрид, но в момента играе под наем в Ювентус. „Бианконерите” нямат против да пуснат Мората, стига да успеят да си осигурят Душан Влахович от Фиорентина.

„Дюшекчиите” от своя страна държат да продадат испанския национал, а не отново да го отдават под наем. През лятото „рохибланкос” ще трябва да платят 40 млн. евро на Барселона за Антоан Гризман, но каталунците не искат трансферите на французина и Мората да зависят един от друг, защото смятат да използват парите за други свои трансферни цели.