Десният бранител на Атлетико Мадрид – Киърън Трипиър отправи критики към бившия си наставник в Тотнъм – Маурисио Почетино и клубния президент – Даниел Леви, заради начина по който са се отнесли към него преди да бъде продаден на „рохибланкос”.

28-годишният бек е разочарован от липсата на прозрачност относно бъдещето му, когато е потърсил мениджъра и президента.

„Разговарях с мениджъра за плановете му и не получих нито „да”, нито „не”. Не каза, че иска да ме продава, затова опитах да говоря с президента за това”, започна той.

„Не е хубаво, когато знаеш, че клубът иска да те продаде. Чух слухове, че ще ме продават и не е приятно, но се случва. Футбол е. Разочароващо е. Дадох всичко за клуба и исках да остана. Имах още няколко години, които ми оставаха, но всичко се случва с причина”, продължи защитникът.

„Аз и наставникът не се разделихме с лоши чувства. Той направи много за мен и го ценя високо. Просто има някои неща… – опитах се да говоря с президента, но не получих отговор”, разкри юношата на Манчестър Сити.

Той намекна, че в определен момент „шпорите” може да съжаляват, че са го продали:

„Всеки има мнение – вие имате, коментаторите имат. Не ме притеснява, но феновете…поставих летвата високо на световното първенство и знаеха колко добре мога да се справям. Тотнъм ме разкараха в грешния момент, страдах от контузии. Можех да се завърна свеж и във форма, но те взеха решението и сега съм в Атлетико.”