Киърън Трипиър ще се завърне в игра за Атлетико Мадрид срещу Севиля във вторник, след като наказанието му за нарушаване на правилниците за залози беше временно стопирано, съобщи старши треньорът Диего Симеоне. Защитникът не игра при победите на Атлетико срещу Хетафе и Алавес, след като ФА на Англия разкри, че той е споделил с приятели информация за трансфера си в Испания, а те са заложили различни суми.

Наказанието на Трипиър обаче бе временно спряно от ФИФА заради жалба от клуба. Трипиър, който игра всяка минута в Ла Лига и Шампионската лига преди наказанието, трябваше да се завърне още в събота срещу Атлетик Билбао, но мачът бе отменен заради обилен снеговалеж.

"Той е в много добра форма и с нетърпение чакам да го видя отново на терена. Киърън се чувства по същия начин. Шиме (Върсалко, резервният десен бек) също се справя добре, така че утре ще решаваме кой да бъде в стартовите 11", каза Симеоне преди срещата. Въпреки че не игра през уикенда, Атлетико остана начело в Ла Лига заради нулевото равенство между Реал Мадрид и Осасуна. Севиля пък е в отлична форма и е без загуба във всички турнири от 5 декември насам.

"Знаем, че ще бъдат добре подготвени и че в момента са в отлична серия. Те играят все по-добре във всеки мач и имат прекрасен състав. Сигурен съм, че те ще бъдат сред лидерите в първенството до края на сезона", каза Симеоне за отбора на Хулен Лопетеги. Севиля е шести в класирането с осем точки зад Атлетико.