За поредна година Атлетико Мадрид ще играе в Шампионската лига. Това стана официално факт, след като „дюшекчиите“ се наложиха при гостуването си на Хетафе с 3:0, и си подпечатаха „визите“ за най-силния европейски клубен турнир и през следващата кампания.

Снимки: Gulliver/GettyImages
28 снимки

Задоволството си от постигнатата цел изрази капитанът на Атлетико Коке. Според него, столичният тим тепърва ще става все по-силен и ще върви само нагоре.

„Силно се надявам, че хората ще подходят с необходимото уважение към нашата работа, защото ние наистина сме много щастливи. Не е никак лесно сезон след сезон да играеш в Шампионската лига при тази убийствена конкуренция, и вярвам, че феновете оценяват успехите ни. Изискват се много жертви, труд и отдаденост, за да може всяка година да бъдеш сред най-добрите и се радвам, че ние изпълнихме поставената цел от ръководството. Считам, че ще ставаме все по-добри, и това, че завършваме сезона без трофеи може би е разочароващо за някои, но в отбора сме доволни, че свършихме успешно работата си.  Имахме поставена цел от шефовете и я изпълнихме, като в оставащите два мача до края, ще гоним  максималния актив от точки и в никакъв случай няма да си позволим отпускане. Пак ще кажа, вярвам, че хората са доволни, или поне истинските фенове на Атлетико, които винаги са с нас и ни подкрепят. Щастлив съм, че догодина отново ще бъдем част от Шампионската лига“, каза Коке.