Отборът на Атлетико Мадрид постигна много важен обрат при домакинството си на Осасуна и го победи с 2:1 в двубой от предпоследния 37-и кръг на испанската Ла Лига. Анте Будимир откри за гостите в 75-ата, но попадения на Ренан Лоди в 82-ата и на Луис Суарес в 88-ата минута донесоха важните три точки за тима.

С този успех столичани влизат в последния кръг на първата позиция с 83 точки. Зад тях е градският съперник Реал, който е с 81. В последният мач за сезона Атлетико гостува на Реал Валядолид.

Gulliver/GettyImages
47 снимки

Първата ситуация в срещата дойде в 9-ата минута, когато Луис Суарес бе изведен отлично сам срещу вратаря, но стражът Серхио Ерера скъси ъгъла и успя да блокира изстрела на нападателя.

В 15-ата минута отново Суарес получи хубав пас и напредна, но и този път неговият удар попадна във вратаря.

В 24-ата минута отново уругваецът получи от Анхел Корея на отлична позиция в малкото наказателно поле, но ударът му се отби от десния страничен стълб на вратата.

Пет минути след това Анхел Корея също пропусна отлична възможност, след като се измъкна отлично зад гърба на бранителите на Осасуна, но отново Ерера се намеси прекрасно и спаси.

Три минути преди края на първата част Саул Нигес нацели гредата с много плътен удар извън наказателното поле, след като само няколко минути преди това бе близо до попадение и след удар с глава след центриране.

„Дюшекчиите“ отбелязаха попадение в 59-ата минута, когато след отлично центриране от фаул, се разписа непокрития Стефан Савич, но след проверка със системата ВАР, то бе отменено заради засада.

Само две минути след това Коке намери с диагонален пас Киърън Трипиър, който с глава върна топката около точката за дузпа и там Кореа стреля отлично, но отново в ръцете на вратаря.

В 65-ата минута Яник Караско бе изведен отляво сам срещу вратаря и успя да отбележи, но отново попадението бе отменено след намеса на ВАР заради засада.

Отникъде, в 75-ата минута, гостите поведоха в резултата. Отлично центриране в наказателното поле на домакините намери Анте Будимир, който стреля силно с глава, топката бе избита от Ян Облак, но след преглед със системата за видеоасистенция се видя, че е преминала голлинията с целия си обем – 0:1.

Шеест минути по-късно две от резервите Жоао Феликс и Ренан Лоди взаимодействаха отлично, за да може бранителят да излезе сам срещу вратаря и да изравни резултата – 1:1.

Атлетико стигна и до пълния обрат в 88-ата минута, когато Яник Караско навлезе в наказателното поле, стигна на около метър от голлинията, когато върна към точката за дузпа и там Луис Суарес реализира в обратния ъгъл за крайното 2:1.

В 91-ата минута домакините опитаха да достигнат до равенството след силен удар извън наказателното поле, но вратарят Облак се намеси по прекрасен начин и спаси.