Атлетико Мадрид представи официално новото си попълнение Аксел Витсел на пресконференция. Белгийският халф подписа с тима, след като договорът му с Борусия (Дортмунд) изтече. 

"Благодаря на всички за топлото посрещане. Тренировките са много здрави, но така трябва, за да бъдем готови физически, когато започне първенството. Бях свободен и избрах Атлетико, защото исках да продължа на високо ниво. Знам, че не ми остават десет години във футбола, но искам да изкарам оставащото време на най-високо ниво, което ми предлага Атлетико", бяха първите думи на белгийския национал. "

"Играчите ме приеха много добре. Говоря малко испански, което улеснява нещата. Различно от Дортмунд, но съм много доволен. Диего Симеоне е един от най-добрите треньори в света. Той е и една от причините да съм тук".

"В последните дни тренирахме изключително физически и не съм имал възможност да говоря много с него, но съм горд, че ще работим заедно. Няма значение дали съм на 23 или 33 години, винаги има какво да науча от него", добави халфът. "Ролята ми в Атлетико ще бъде като в националния отбор - дефанзивен халф. Може да бъдем петима халфа на терена. От мен се иска да осигурявам баланс и да пресичам контраатаките на съперника", завърши Аксел Витсел.