Зависимостта на Атлетико Мадрид от неговата голяма звезда Антоан Гризман става все по-осезаема. Французинът е вкарал 10 от последните 18 гола на отбора. Той също така е реализирал 12 попадения от общо всички 34 гола на Атлетико Мадрид от началото на сезона в Ла Лига.

Гризман се движи в много добро темпо за разлика от Атлетико Мадрид. Той имаше същите показатели през сезон 2015/16, когато в крайна сметка завърши с 22 отбелязани попадения в Примера дивисион от общо 32 във всички надпревари.

Добрите показатели на французина контрастират с тези на Атлетико Мадрид, който е вкарал само 34 гола след изиграването на първите 24 кръга в Примера дивисион, което прави по 1,4 гола средно на мача. От тук произлиза и зависимостта на отбора от Гризман, който е вкарал 35% от головете на „дюшекчиите“ в Ла Лига.

За сравнение вторият най-добър голмайстор през сезона за Атлетико Мадрид е Коке, който е вкарал 5 попадения.

В Ла Лига след Гризман най-резултатите за Атлетико Мадрид са Родриго, Томас Партей, Анхел Кореа, Никола Калинич, Диего Годин и Филипе Луис. Всички те имат по 2 отбелязани гола в испанския шампионат.

Откакто Гризман е в Атлетико Мадрид отборът е постигнал 14 успеха с по 1:0, които са в резултат на победни попадения дело на френския футболист. Само през този сезон има четири двубоя, които са завършвали по този начин с реализиран победен гол на Антоан Гризман.