Нападателят на Атлетико Мадрид - Жоао Феликс получи наградата „Golden Boy” за 2019 година, която се дава на най-добрия футболист до 21-годишна възраст в Европа. Португалецът събра най-голям брой гласове (332) в анкетата на „Тутоспорт”. В допитването взеха участие журналисти от най-авторитетните европейски спортни издания. На второ място остана Джейдън Санчо (Борусия Дортмунд) със 175 точки, а трети е Кай Хавертц (Байер Леверкузен) със 75.

Феликс получи приза по време на церемония в Торино пред над 200 гости. Младокът беше придружен от агента си Жорже Мендеш и половинката си.

„Щастлив съм да получа тази награда и да бъда вторият футболист от Атлетико Мадрид, който става неин притежател (Серхио Агуеро през 2007 година). Искам да благодаря на моите съотборници, както и на Бенфика, и треньорът им - Бруно Лаже, който ми даде възможност и на моето семейство, което винаги е било зад мен”, каза Феликс.

Португалецът бе провокиран с въпрос за неговото бъдеще и слуховете свързващи го с Ювентус.

„Кристиано Роналдо е мой идол. Той винаги е бил много любезен с мен. Да делим една съблекалня в националния отбор е нещо невероятно. Би било хубаво да играем в един клуб”, отговори младият португалец.

Той е оптимист, че Атлетико Мадрид има силите, за да отстрани Ливърпул на 1/8-финалите в Шампионската лига.