Всички сме чували за ползите от ползотворната закуска, но съвсем наскоро се появиха и теории от ползите при гладуване сутрин. Маркос Йоренте от Атлетико Мадрид проведе разговор с Карлос Перес – известен диетолог в Испания, и призна, че не е фен на първото хранене за деня.

„Много съм енергичен и не ми е нужно да закуся преди да отида на тренировка. Мога да се придвижвам добре и без да съм ял. Всъщност, когато закусвах преди да отида да тренирам, не го правех, защото тялото ми го иска. Когато започнах да слушам тялото си, забелязах подобрение в представянето си”, каза халфът на столичани.

Играчът призна, че е стигнал до това решение, докато е играл в Алавес. „Това беше заради баща ми, който вече не закусваше. Първоначално не вярвах, но тази промяна не ми костваше дълго време, за да я наложа. Не забелязах никаква разлика в интензивността ми и продължих непрекъснато да го правя”, добави Йоренте, обяснявайки какво е ял, когато за кусвал. „Смути или някакъв плод”.

 

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.