Още един от най-опитните играчи на Атлетико Мадрид може да последва капитана Диего Годин и да си тръгне след края на сезона. Става въпрос за крайния бранител Хуанфран, който тепърва ще разговаря с ръководството за удължаване на договора си. 

По принцип, 34-годишният защитник може автоматично да получи нов контракт, ако изиграе още три мача до края на сезона. До момента той има 22 двубоя, а при изиграването на 25 автоматично се активира клауза за удължаването на престоя му с 12 месеца. 

Въпросът е, че и самият играч, и наставникът Диего Симеоне искат да продължат съвместната си работа, само ако има взаимна изгода от това. Хуанфран е наясно, че вече не е основна фигура в избора на специалиста и само "запълва дупки". 

Шансовете му за изява тази година се появиха след травмите на основните играчи на десния и левия фланг на отбраната и като цяло той не може да се похвали с титулярна роля. Затова 34-годишният ветеран ще разисква първо бъдещето си със Симеоне, ще прецени дали ще е от полза и това ще се разбере дали ще преподпише.