Нападателят на Валенсия Родриго Морено няма да премине в Атлетико (Мадрид), съобщава вестник Марка. Клубът от испанската столица беше готов да плати 60 милиона евро аз Морено, но в последния момент сделката се е провалила.

"Ние бяхме се подготвили, че Родриго Морено ще напусне клуба. Трансферът трябваше да стане. Клубът ме информира на 13-и август. Морено също каза на всички, че отива в Атлетико, но сега сделката е отменена”, коментира старши треньорът на прилепите Марселино след снощното 1:1 с Реал Сосиедад.

Футболистът пък не тренира през цялата седмица, тъй като участваше косвено в преговорите, а също така обсъждаше и личните си условия с баща си и новия си евентуален отбор.

Според вестник Супердепорте, проблемите идват от Атлетико (Мадрид) и по-точно от невъзможността им да влязат в рамките на финансовия феърплей. Адвокатите на Атлетико така и няма как да докажат, че въпросната сума за Родриго Морено е изработена от клуба, а не е пристигнала от трета страна под една или друга форма.

Испанската федерация е една от най-ревностните поддръжници на Финансовия феърплей.

Няколко сделки във втората дивизия бяха отменени, тъй като клубовете не могат да гарантират плащания или нямат доказателства за футболен произход на парите си. В клуб като Алавес пък федерацията контролираше всяко плащане или входиране на финанси, за да предпази отбора от залитания в грешна посока./БТА