Отборът на Атлетик Билбао постави нов рекорд за посещаемост на женски футболен мач в Испания, след като 48 121 души гледаха на живо загубата на баските от Атлетико Мадрид в мач от четвъртфиналите за Купата на кралицата.

Впечатляващата бройка зрители е доста по-сериозна от предишния рекорд за женски футбол в страната - 35 хиляди, които гледаха на живо как Атлетик Билбао бие Испалис, за да стане шампион през 2003-та година. Като допълнение срещата в сряда е подобрила рекорда за посещаемост на мъжкия отбор на Атлетик от началото на сезона, като досега двубоят с най-много зрители при мъжете е бил баското дерби с Реал Сосиедад през октомври, видяно на живо от 46 884 души. Ръководството на клуба получава множество похвали за стимулирането на интереса към женския си отбор, като пуска безплатно всички със сезонни карти за мачовете на мъжкия състав, а за другите билетите са по пет евро.

За съжаление на феновете, Атлетико Мадрид спечели срещата с 2:0 след голове на Анхела Соса и Аурелие Каси в двете полувремена. По този начин Атлетико се присъедини на полуфиналите към носителя на трофея Барселона, Реал Сосиедад и Севиля. /БГНЕС