Отборът на Атлетико Мадрид надигра тима на Ювентус с 4:0 в последната предсезонна контрола и за двата отбора. Приятелският мач трябваше да се изиграе в Израел, но в последния момент беше преместен в Торино заради опасения за сигурността.

Над всички на терена беше нападателят на „дюшекчиите“ Алваро Мората, който се отличи с хеттрик срещу доскорошните си съотборници в Ювентус.

БГНЕС / BGNES
7 снимки

Испанският национал откри резултата още в десетата минута. Тогава Жоао Феликс направи рейд и пусна пас към Мората, който със своя шут откри резултата в полза на гостите.

В 40-ата минута Атлетико получи правото да изпълни дузпа, но Войчех Шчесни спаси удара на Феликс от бялата точка.

Въпреки това, само две минути по-късно, Мората тръгна от центъра, напредна, финтира Бремер в наказателното поле и със своя шут прати топката в мрежата му за втори път в двубоя.

В 62-ата минута нападателят оформи своя хеттрик, след като отклони топката с глава при центриране от пряк свободен удар на Тома Льомар.

В добавеното време резервата Матеус Куня вкара последния гол в срещата, разписвайки се отблизо отново след изпълнение на фаул.

Атлетико Мадрид започва новия сезон в Ла Лига с гостуване на Хетафе на 15 август (понеделник), а в същия ден Ювентус стартира кампанията в Серия А с домакинство на Сасуоло.