Отборът на Манчестър Юнайтед преговаря със старши треньора на Интер Симоне Индзаги да поеме тима от лятото. „Corriere dello Sport“ твърди, че „червените дяволи“ са се свързали с Индзаги, но ще бъдат изправени пред конкуренция от Атлетико Мадрид, който също има интерес да доведе италианеца в испанската столица.

Изданието допълва обаче, че по-малкият от братята Индзаги е започнал да учи английски език, което може да е предпоставка за негово евентуално преминаване на Острова.

Действащият шампион на Италия прави впечатляваща защита на титлата под ръководството на новия си наставник от началото на сезона и се завърна в елиминационната фаза на Шампионска лига за първи път от 2012 година, като на 1/8-финалите ще срещне Ливърпул.

Това не е останало незабелязано от някои от грандовете на Стария континент, като 45-годишният бивш футболист е на път да започне „задълбочен курс по английски“, защото иска да ръководи отбор и извън Италия.

Индзаги спечели първия си трофей с Интер при успеха с 2:1 след продължения за Суперкупата на Италия в сряда над Ювентус. Бившият нападател има договор с „нерадзурите“ до 2023 година, а в последно време се заговори, че шампионите са доволни от работата на Индзаги и разбираемо искат да удължат контракта му.

В момента мениджър на Ман Юнайтед е Ралф Рангник, който ще остане на „Олд Трафорд“ като консултант след края на кампанията и се смята, че е идентифицирал именно Индзаги като свой потенциален наследник.