Италианският Рома иска спортният директор на Атлетико Мадрид Андреа Берта да замени Джанлука Петрачи на тази позиция. Твърди се, че Петрачи е имал различия в отношенията с президента Джеймс Палота и напускането на първия сега изглежда неизбежно.

Според "Mundo Deportivo", който се позовава на доклади в италианското издание "La Repubblica", твърди, че Берта иска да се върне в Серия А. Италианецът се радваше на успех в Парма и Дженоа, преди да бъде назначен за технически директор в Атлетико Мадрид през 2012 година, а след това назначен за спортен директор през 2017 година.

На него се приписва заслугата, че е помогна на Атлети да спечели титлата в Испания през 2014 година, както и достигането до двата финалиа в Шампионската лига през 2014 и 2016 година. Не на последно място остава и титлата от Лига Европа през 2018 година.

Берта е известен с това, че много добре идентифицира и взима ключови играчи на най-високо ниво.

До лятото позицията на спортен директор в Рома се изпълняваше от Мончи, който бе взет от Севиля през 2018 година, но заради разногласия с Палота напусна и се завърна в андалусийския клуб.