Италианският спортен всекидневник „Corriere dello Sport“ подложи на остра атака Реал Мадрид и президента на испанския клуб Флорентино Перес, а причината е „Златната топка“. Според изданието, Перес има особено голямо влияние върху определянето на победителя за наградата.

Директорът на вестника Иван Дзадзарони е оглавил статията си „Факторът Флорентино“ и в нея подхранява подозренията за политическо влияние в анкетата, а също така и за натиск от страна на Флорентино Перес.

Дзадзарони акцентира на факта, че се очаква тримата финалисти, които да си оспорват „Златната топка“ да бъдат Лука Модрич, Килиан Мбапе и Рафаел Варан. За подобно нещи намекна и френският вестник „L’Equipe“ във видеото, което е посветено на „Златната топка“.

Директорът на „Corriere dello Sport“ е разгневен, защото Антоан Гризман и Кристиано Роналдо няма да бъдат сред тримата финалисти.

Дзадзарони смята, че Гризман заслужава напълно „Златната топка“, но единствената причина, заради която няма да спечели приза е, че не играе в Реал Мадрид.