Крайният защитник на Атлетико Мадрид Хуанфран сподели, че се надява отново някой ден да представлява родната си Испания. Защитникът на мадридския тим сподели в изказване, че няма намерение да се отказва от националния тим на Ла Фурия, макар да не е играл за тима от 2016 година.

Хуанфран е европейски шампион с Испания за 2012 година, като стартира във всички срещи за Ла Роха на EURO 2016, но оттогава насам не е получавал повиквателна. Новият селекционер на Испания Луис Енрике не повика също играча на „дюшекчиите”, като на негово място той предпочете бранителя на Уулвърхемптън Джони Кастро за предстоящите битки с Уелс и Англия. В селекцията на Енрике липсват и Дани Карвахал, както и Сержи Роберто на поста десен защитник.

„Ще бъда щастлив, ако отново някой ден представлявам Испания. Иска ми се Луис Енрике да ме повика и ще бъде много горд, ако отново нося националната фланелка. Не искам да се отказвам скоро от футбола, както и от националния. Имам спечелена купа от Европейско първенство, но ми се иска да стана и световен шампион”, сподели Хуанфран пред испанските медии.

Хуанфран говори и за своя съотборник в Атлетико Люка Ернандес, около който излязоха информации по-рано през седмицата, че е отказал предложение за трансфер от Реал Мадрид.

„Люка е отборен играч и знае какво значи Атлетико Мадрид. Той се чувства много добре на „Уанда Метрополитано, а това е едно от нещата, които се искат като качества да си играч в Атлети. Трябва да си въвлечен изцяло в отбора и да не мислиш за нищо друго. Той оценява какво е да играеш за този голям отбор”, сподели Хуанфран.