Борусия Дортмунд победи с 2:0 като гост Монако и зае първото място в група А на Шампионска лига. Головете за успеха на германския тим реализира Гереро.

Още в 3-ата минута на двубоя Марио Гьотце пробва мерника си, но не сполучи да се разпише. Все пак дортмундци откриха головата си сметка в 15-ата минута, когато след отлична атака Филип пусна отличен пас към Гереро, който прониза стража на домакините за 1:0.

Гостите от Германия пропуснаха да удвоят резултата в 33-ата минута когато удар на Диало не намери целта. Четири минути по-късно и Шмелцер не успя да се разпише във вратата на "монегаските".

Най-сериозната опасност пред вратата на Борусия беше създадена от Радамел Фалкао в 42-ата минута, но ударът му не намери целта като премина близо до десния страничен стълб на вратата.

Монако пропусна да изравни резултата в 47-ата минута когато Клик не съумя да се разпише. В края на двубоя Гереро реализира втория си гол в мача, след като с елегантен удар не остави шансове на Диего Беналио.

Борусия спечели двубоя, с което грабна и първото място с актив от 13 точки, колкото има и вторият в подреждането - Атлетико Мадрид, който завърши 0:0 при гостуването си на Брюж и зае второто място със същия актив като Борусия, но по лоши показатели в директните мачове. Брюж продължава в турнира Лига Европа, а Монако отпадна като записа само 1 точка в актива си.