В титаничен осминафинален сблъсък от Шампионската лига Атлетико Мадрид успя да постигна изключително важна победа с 2:0 срещу Ювентус на „Уанда Метрополитано“. Играчите на Диего Симеоне използваха познатите си оръжия по много ефективен начин, за да постигнат ключовия успех. Головете за „дюшекчиите“ реализираха двамата централни защитници на отбора Хосе Хименес и Диего Годин. Ювентус се оказа неподготвен за изсипаните топки в наказателното поле. От своя страна „бианконерите“ не впечатлиха и силните им страни бяха обезвредени. По този начин Атлетико Мадрид взе много ценен аванс преди реванша в Торино, който е на 12 март. 

Още в 1-та минута на срещата Антоан Гризман пробва удар от трудна позиция, но стреля неточно в аут. 

Диего Коста получи жълт картон в 8-та минута и това ще го извади от игра за реванша в Торино. 

Кристиано Роналдо отправи мощен удар от фаул в 9-та минута, но Ян Облак внимаваше и успя с една ръка да избие топката в корнер. 

Миралем Пянич центрира от корнер в наказателното поле на Атлетико Мадрид в 12-та минута, където Леонардо Бонучи стреля с глава, но над напречната греда в аут. 

Томас Партей отправи силен далечен удар в 15-та минута, но Войчех Шчесни внимаваше и спаси.

Антоан Гризман получи добра възможност в 20-та минута, но стреля неточно. 

Съдията Феликс Цвайер щеше да допусне много груба грешка в 27-та минута, ако не бе намесата на ВАР. Матиа де Шилио фаулира Диего Коста, но извън наказателното поле на Ювентус. Решението на германския съдия бе да посочи бялата точка. След като ситуацията бе разгледана с ВАР, бе взето правилното решение и топката бе извадена пред границата на наказателното поле на Ювентус. Антоан Гризман изпълни по много добър начин прекия свободен удар, но Шчесни внимаваше и успя да спаси. 

Пауло Дибала нанесе далечен удар в 34-та минута, но Облак не бе затруднен и спаси.  

В добавеното време на първата част Томас Партей извърши много грубо нарушение срещу Пауло Дибала, за което получи жълт картон и ще пропусне реванша в Торино. 

Атлетико Мадрид направи невероятен пропуск в 50-та минута. Джорджо Киелини сбърка една топка и тя бе открадната от Антоан Гризман, който пусна перфектен извеждащ пас към Диего Коста. Той направи много добър спринт, въпреки че бе преследван от Бонучи. Нападателят на Атлетико излезе сам срещу Шчесни, но завършващият му удар бе много неточен в аут. 

Атлетико Мадрид пропусна нова страхотна възможност в 53-та минута. Диего Годин с глава подаде към Коке, който продължи към Антоан Гризман. Французинът бе изведен в наказателното поле на Ювентус и се опита технично да прехвърли излезлия напред Шчесни, но полският вратар успя да докосне топката, която след това срещна напречната греда. 

Марио Манджукич игра с ръка в наказателното поле на Ювентус в 54-та минута, но след разглеждането на ситуацията с ВАР бе преценено, че няма основание да бъде свирена дузпа за Атлетико Мадрид. 

Алекс Сандро получи жълт картон в 55-та минута и ще пропусне реванша в Торино. 

Атлетико Мадрид вкара гол в 70-та минута, но след преглеждането на ситуацията с ВАР попадението не бе зачетено. Тома Лемар подаде към Филипе Луис, който центрира в наказателното поле на Ювентус, където Алваро Мората изблъска Джорджо Киелини в гърба, след което засече топката с глава и я вкара във вратата на Шчесни. Съдията Цвайер лично прегледа ситуацията преди да вземе окончателното си решение и да не засече попадението. 

Атлетико Мадрид поведе в резултата в 78-та минута. Тома Лемар центрира от корнер в наказателното поле на Ювентус, където Алваро Мората стреля с глава, ударът му бе блокиран от Марио Манджукич. След това Хосе Хименес бе най-съобразителен при разбъркването и прати топката във вратата на Войчех Шчесни. 

Атлетико Мадрид удвои своята преднина в 83-та минута, когато след центриране от фаул в наказателното поле на Ювентус, Годин леко закачи топката, след което Манджукич не успя добре да изчисти. Топката се върна в Годин, който отблизо не пропусна да вкара от малък ъгъл, а дори и Кристиано Роналдо не успя да попречи на защитника на "дюшекчиите" да се разпише. 

Ювентус се опита да се върне в мача в 90-та минута. Кристиано Роналдо комбинира с Федерико Бернардески, който отправи много хубав удар, но Ян Облак отново бе на мястото си и изби в корнер. 

Пред Тома Лемар се откри добра възможност в първата минута на добавеното време на срещата. Французинът стреля от границата на наказателното поле на Ювентус, но неточно над напречната греда в аут.

Бернардески центрира в наказателното поле на Атлетико Мадрид в третата минута на добавеното време на срещата. Роналдо стреля с глава, но в аут.  

Атлетико Мадрид изгради солиден аванс преди реванша на „Ювентус Стейдиъм“, който е на 12 март.

Атлетико Мадрид – Ювентус 2:0

1:0 Хосе Хименес 78' 

2:0 Диего Годин 83'

Атлетико Мадрид: 13. Ян Облак – 20. Хуанфран, 24. Хосе Хименес, 2. Диего Годин, 3. Филипе Луис – 6. Коке, 5. Томас Партей, 14. Родри, 8. Саул Нигес – 7. Антоан Гризман, 19. Диего Коста

Ювентус: 1. Войчех Шчесни – 2. Матиа де Шилио, 19. Леонардо Бонучи, 3. Джорджо Киелини, 12. Алекс Сандро – 30. Родриго Бентанкур, 5. Миралем Пянич, 14. Блез Матюиди – 17. Марио Манджукич, 10. Пауло Дибала, 7. Кристиано Роналдо

Съдия: Феликс Цвайер (Германия)